• Δημιουργία Λογαριασμού

    Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΑΣΤΑ συγκεντρώνει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες όλων των γραφείων της.

     

    Ως χρήστης, είτε είστε φοιτητής ή απόφοιτος, είτε εκπροσωπείτε κάποια επιχείρηση ή φορέα, στο ΟΠΣ της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το προφίλ σας και προτιμήσεις σας και να αξιοποιείτε το σύνολο των υπηρεσιών μας μέσα από μια ενιαία και προσωποποιημένη εμπειρία

     

    Αν είστε Φοιτητής/ Απόφοιτος εγγραφείτε εδώ

     

Ακολουθήστε μας

FeedFaceBookTwitter

Τελετή Απονομής Βραβείων «Οδύσσειες Καινοτομίας 2013»

Παρασκευή, 24 Μάιος 2013 13:46

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Π.Ι.) σε συνεργασία με το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου (Ε.ΤΕ.Π.Η.), υλοποίησαν για δεύτερη συνεχή χρονιά τον διαγωνισμό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας με τίτλο «Οδύσσειες Καινοτομίας 2013».

Στους σεμιναριακούς κύκλους μαθημάτων/διαλέξεων που πραγματοποιήθηκαν συμμετείχαν 8 ομάδες οι οποίες συνέταξαν και υπέβαλαν επιχειρηματικά σχέδια τα οποία θα αξιολογηθούν από την Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού.

Συμμετείχαν οι ακόλουθες ομάδες:

Ancient Biosocieties Solutions με συντονιστή τον Κυριάκο Ξανθόπουλο και μέλη την Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου, την Αικατερίνη Χατζησάββα, τον Σπυρίδωνα Μότσιο και τον Νικόλαο Μουρατίδη. Η ομάδα θα δραστηριοποιηθεί στις έρευνες και εφαρμογές του τομέα της φυσικής ανθρωπολογίας αποσκοπώντας στον εμπλουτισμό των ιστορικών πληροφοριών μέσω καινοτόμων τεχνολογιών.

Daidalus με συντονιστή τον Χρήστο Τσαρούχη και μέλη τον Σωτήρη Ιωαννίδη και τον David Lewis. Η ομάδα θα δραστηριοποιηθεί στο πεδίο των πληροφοριακών κοινωνικών επιστημών της οικονομίας και της διοίκησης. Σκοπός τους είναι η ερμηνεία και ανάλυση πολύπλοκων δεδομένων για τον μέσο χρήστη μέσω ειδικού λογισμικού.

Cozy-therapy με συντονιστή τον Δημήτρη Γάτσιο και μέλη τον Γιώργο Ρήγα και την Παναγιώτα Μπούγια. Η ομάδα θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα της πληροφοριακής υγείας και των κοινωνικών επιστημών με σκοπό την ενίσχυση της συμβουλευτικής ψυχολογίας μέσα από τη χρήση νέων τεχνολογιών και διαδικτύου.

Grade.ly με συντονιστή τον Γιώργο Μαρκόπουλο και μέλη την Στεφανία Μάντζιου και τον Χαράλαμπο Ξανθόπουλο. Η ομάδα θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα της εκπαίδευσης και θα διαχειριστεί μία διαδικτυακή πλατφόρμα εξετάσεων. Σκοπός της ομάδας είναι να προσφέρει μία πιο οικονομική αλλά ποιοτική υπηρεσία μάθησης/αξιολόγησης.

e-ordernow με συντονιστή τον Πέτρο Μανούση και μέλη τον Βασίλειο Καραβασίλη και τον Νικόλαο Τζιωρτζιώτη. Η ομάδα θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα της πληροφορικής με σκοπό να προσφέρει υπηρεσίες γρηγορότερης εξυπηρέτησης και περιορισμό κόστους λειτουργίας ενός καταστήματος μέσω του εξελιγμένου συστήματος ηλεκτρονική παραγγελιοληψίας που έχουν αναπτύξει.

Reactive Power Reduction με συντονιστή τον Ευάγγελο Ευαγγέλου και μέλη τον Νικόλαο Τσιούλα και Γεώργιο Τσιούλα. Η ομάδα θα αναπτύξει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα εναλλαγής πυκνωτών στην κεντρική ηλεκτρική παροχή μιας εγκατάστασης με σκοπό τη μείωση της αέργου ισχύος . Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση στην κατανάλωση ρεύματος (έως και 30%) αλλά και την επιμήκυνση του χρόνου ζωής των ηλεκτρικών συσκευών μιας εγκατάστασης.

The OpenX Project με συντονιστή τον Δημοσθένη Ευσταθίου και μέλη τον Ευάγγελο Ευαγγέλου και τον Αντρέα Γκριμπαβιώτη. Η ομάδα θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα της υγείας μέσω της υλοποίησης μίας “cloud” εφαρμογής. Σκοπός τους είναι η εφαρμογή ενός λογισμικού για φαρμακοποιούς και ιατρούς μέσω του οποίου θα παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν χρήσης για κοινόχρηστες λειτουργίες.

Appiatric, με συντονιστή τον Πέτρο Καρβέλη και μέλη τον Χρυσόστομο Στύλιο και την Αργυρώ Παππά. Η Appiatric θα παρέχει υπηρεσίες έρευνας και ανάπτυξης με έμφαση στο τομέα της υγείας. Η ομάδα αναπτύσσει ένα λογισμικό μέσω του οποίου ο χρήστης ενός κινητού τηλεφώνου (smart phone) έχει τη δυνατότητα μίας έγκαιρης και γρήγορης διάγνωσης σε βλάβες του δέρματος όπως ο καρκίνος. Το συγκριτικό πλεονέκτημα της εφαρμογής αφορά αφενός την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος και αφετέρου την εξ αποστάσεως παρακολούθηση και ενημέρωση του δερματολόγου-ιατρού μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου και η Ομάδα της Πρωτοβουλίας ευχαριστεί όλους τους συντελεστές, μέντορες, εισηγητές, υποστηρικτές/χορηγούς, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού καθώς επίσης και τα Γραφεία Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) των Πρεσβειών και Γενικών Προξενείων του Υπουργείου Εξωτερικών για την υποστήριξη αυτής της Πρωτοβουλίας.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

 

 

Βρίσκεστε Εδώ: Νέα & Ανακοινώσεις - Τελετή Απονομής Βραβείων «Οδύσσειες Καινοτομίας 2013»

Επικοινωνία

Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

  • Τηλέφωνο : 26510 0 7278
  • Fax: 26510 0 9295
  • Email: dasta@uoi.gr
  • Διεύθυνση: Πανεπιστημιούπολη, Τ.Κ. 451 10 Ιωάννινα