• Δημιουργία Λογαριασμού

    Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΑΣΤΑ συγκεντρώνει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες όλων των γραφείων της.

     

    Ως χρήστης, είτε είστε φοιτητής ή απόφοιτος, είτε εκπροσωπείτε κάποια επιχείρηση ή φορέα, στο ΟΠΣ της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το προφίλ σας και προτιμήσεις σας και να αξιοποιείτε το σύνολο των υπηρεσιών μας μέσα από μια ενιαία και προσωποποιημένη εμπειρία

     

    Αν είστε Φοιτητής/ Απόφοιτος εγγραφείτε εδώ

     

Ακολουθήστε μας

FeedFaceBookTwitter

Ημέρες Σταδιοδρομίας 2013

Δευτέρα, 08 Απρίλιος 2013 13:03

Την πρώτη ημέρα (1/4/2013) πραγματοποιήθηκαν Βιωματικά "Εργαστήρια Σύνδεσης με την αγορά εργασίας" στα οποία αναλύθηκαν θέματα αυτοδιερεύνησης και η αναγκαιότητα συνειδητοποίησης των προσωπικών χαρακτηριστικών και δεξιοτήτων ως μοχλοί σχεδιασμού μιας επιτυχούς σταδιοδρομίας σε εθνικό ή και διεθνές επίπεδο. 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ακολούθησε η εκδήλωση "Βραβεία Επιχειρηματικότητας", στην οποία πραγματοποιήθηκε η τελική φάση του Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας που οργάνωσε η Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας της ΔΑΣΤΑ για το ακαδημαϊκό έτος 2011 - 2012. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να εμφυτεύσει το πνεύμα της επιχειρηματικότητας στους φοιτητές και αποφοίτους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στο Διαγωνισμό συμμετείχαν 136 συμμετέχοντες που σχημάτισαν 42 ομάδες, ενώ στην τελική φάση συμμετείχαν οι επικρατέστερες ιδέες/σχέδια. Οι διαγωνιζόμενοι αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους του οικονομικού / επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Το 1ο Βραβείο συνόδευσε χρηματικό έπαθλο, χορηγία της Τράπεζας Εurobank. Ακολούθησε συζήτηση σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα "Ξεπερνώντας τα εμπόδια της επιχειρηματικότητας"

Τη δεύτερη ημέρα (2/4/2013), "Ημέρα Δικτύωσης" πραγματοποιήθηκε αρχικά συζήτηση σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Γνώσεις και δεξιότητες που αναζητά η ελληνική και διεθνής αγορά εργασίας» και ακολούθησαν σύντομες παρουσιάσεις των συμμετεχουσών επιχειρήσεων. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι συνεντεύξεις δικτύωσης με φοιτητές, απόφοιτους του Ιδρύματος. Κατά τη διάρκεια της «Ημέρας Δικτύωσης» δόθηκε η ευκαιρία στους φοιτητές, αποφοίτους αρχικά να ενημερωθούν και να κατανοήσουν τις τάσεις της αγοράς εργασίας στους κλάδους των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην εκδήλωση καθώς και τα προσόντα, τυπικά και άτυπα, που αναζητούν αυτοί, να εξοικειωθούν με τη διαδικασία της αυτοπαρουσίασής τους σε μια συνέντευξη, να συνομιλήσουν με στελέχη επιχειρήσεων και να δικτυωθούν. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 20 επιχειρήσεις, και πραγματοποιήθηκαν 153 συνεντεύξεις γνωριμίας- δικτύωσης.

Η τρίτη ημέρα (3/4/2013) των "Ημερών Σταδιοδρομίας 2013" ήταν αφιερωμένη στην "Εργασία στην Ευρώπη". Το κοινό ενημερώθηκε για τα διαθέσιμα εργαλεία, προγράμματα και υπηρεσίες που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα μας, η αξιοποίηση των οποίων δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να προσεγγίσει τον Ευρωπαϊκό εργασιακό χώρο για απασχόληση, πρακτική άσκηση, επιχειρηματική δραστηριότητα και εκπαίδευση.

Η ΔΑΣΤΑ ευχαριστεί θερμά το σύνολο των ομιλητών, που με τις εισηγήσεις τους μετέφεραν πολύτιμη γνώση και εμπειρία ικανή να αποτελέσει έναυσμα για προβληματισμό, κινητοποίηση και ίσως και επαναπροσδιορισμό στόχων στους φοιτητές και απόφοιτους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ιδιαίτερα ευχαριστεί τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις που συνέβαλαν τόσο με τις περιεκτικές παρουσιάσεις τους όσο και με τη διεξαγωγή των συνεντεύξεων στον επαγγελματικό προσανατολισμό και την αποκατάσταση των φοιτητών αποφοίτων του Ιδρύματος. Ευχαριστεί τους χορηγούς της εκδήλωσης, την τράπεζα Eurobank για το χρηματικό έπαθλο στα "Βραβεία Επιχειρηματικότητας" και το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου για τη φιλοξενία που παρείχε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του .

Οι "Ημέρες Σταδιοδρομίας 2013" πραγματοποιήθηκαν από τη Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας και τα υποκείμενα σε αυτήν γραφεία, μονάδα της: Γραφείο Διασύνδεσης, Γραφείο Πρακτικής Άσκησης και Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας.

Φωτογραφίες Εκδήλωσης "Ημέρες Σταδιοδρομίας 2013"

Βρίσκεστε Εδώ: Νέα & Ανακοινώσεις - Ημέρες Σταδιοδρομίας 2013

Επικοινωνία

Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

  • Τηλέφωνο : 26510 0 7278
  • Fax: 26510 0 9295
  • Email: dasta@uoi.gr
  • Διεύθυνση: Πανεπιστημιούπολη, Τ.Κ. 451 10 Ιωάννινα