• Δημιουργία Λογαριασμού

    Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΑΣΤΑ συγκεντρώνει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες όλων των γραφείων της.

     

    Ως χρήστης, είτε είστε φοιτητής ή απόφοιτος, είτε εκπροσωπείτε κάποια επιχείρηση ή φορέα, στο ΟΠΣ της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το προφίλ σας και προτιμήσεις σας και να αξιοποιείτε το σύνολο των υπηρεσιών μας μέσα από μια ενιαία και προσωποποιημένη εμπειρία

     

    Αν είστε Φοιτητής/ Απόφοιτος εγγραφείτε εδώ

     

Ακολουθήστε μας

FeedFaceBookTwitter

ECOTROPHELIA 2013

Κυριακή, 17 Φεβρουάριος 2013 14:22

Ο διαγωνισμός στοχεύει στην δημιουργία καινοτόμων προϊόντων διατροφής (τροφίμων ή ποτών) τα οποία θα παρουσιάζουν απαραιτήτως στοιχεία οικολογικής καινοτομίας. Για την συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενός τελικού προϊόντος, που θα τεθεί σε γευστική δοκιμή.

Ο διαγωνισμός ECOTROPHELIA διεξάγεται σε 2 επίπεδα. Πρώτα σε εθνικό, όπου ο κάθε Σύνδεσμος Βιομηχάνιών Τροφίμων διοργανώνει το διαγωνισμό στην χώρα του για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας και στην συνέχεια οι νικητές όλων των χωρών συμμετέχουν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης "ANUGA" στην Κολωνία, στις 6-7/10/2013. Τα έξοδα διαμονής και μετάβασης της νικήτριας ομάδας θα καλυφθούν από τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA.

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε όλους τους φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς) των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνητικών ινστιτούτων της Ελλάδας. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό γίνεται μέσω ομάδων, που αποτελούνται από 2 έως 10 άτομα, που προέρχονται από το ίδιο ή διαφορετικά πανεπιστημιακά ή ερευνητικά ιδρύματα. Επιτρέπεται οι ομάδες να είναι μικτές, να αποτελούνται δηλαδή από φοιτητές όλων των βαθμίδων και να καθπδηγούνται από έναν επιβλέποντα (Μεταδιδακτορικός ερευνητής, Λέκτορας, Καθηγητής, κλπ). Δίνεται δε, η δυνατότητα να κατατεθούν και προϊόντα, που έχουν προκύψει από τη συνεργασία φοιτητών με εταιρείες τροφίμων και ποτών. Απαγορεύεται η συμμετοχή μεμονομένων ατόμων καθώς και φοιτητών, που έχουν υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας τους.

Θα βραβευθούν τα 3 καλύτερα προϊόντα στα οποία θα απονεμηθούν τα εξής βραβεία:

  • Χρυσό βραβείο: 1.200 ευρώ και συμμετοχή στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης "ANUGA" . Τα έξοδα διαμονής και μεταβίβασης καλύπτονται από τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό.
  • Αργυρό βραβείο: 800 ευρώ.
  • Χάλκινο βραβείο: 500 ευρώ.

Οι ομάδες θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο προϊόν διατροφής (τρόφιμο ή ποτό), που θα πρέπει να πληροί τα κάτωθι κριτήρια:

  • Να προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση και να απευθύνεται στον γενικό πληθυσμό.
  • Να είναι εμπορεύσιμο προς λιανική πώληση και / ή προς διάθεση σε εστιατόρια και / ή διάθεση σε υπηρεσίες εστίασης.
  • Να είναι καινοτόμο σε ένα ή περισσότερα σημεία συγκρινόμενο με ανάλογα προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά. Η καινοτομία μπορεί να σχετίζεται με την ιδέα και / ή τις τεχνολογικές πτυχές και / ή τη σύσταση και / ή τη συσκευασία, κλπ.
  • Να λαμβάνει υπόψη την οικολογική-καινοτομία (eco-innovation), που σημαίνει να αφορά στις βασικές πρώτες ύλες (προέλευση, βιολογική ή/και με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα κλπ.), ή / και στη συσκευασία (ανακυκλώσιμη, κλπ) ή / και στην παραγωγική διαδικασία (εξοικονόμηση ενέργειας, χρήση ανακυκλωμένου νερού, κλπ), ή/και στη διανομή - logistic (νέες υπηρεσίες, μικρές εφοδιαστικές αλυσίδες, κλπ).
  • Να διακρίνεται για τις οργανοληπτικές, διατροφικές ή άλλες ιδιότητές του.
  • Να μπορεί να αναπαραχθεί σε βιομηχανικό επίπεδο με βάση την περιγραφή του φακέλου (συστατικά, παραγωγική διαδικασία, κόστος παραγωγής, βιομηχανική εκπαίδευση, κλπ).
  • Να είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς, που ισχύουν (διαδικασία, πρόσθετα και συστατικά, συσκευασία, διαφήμιση, ασφάλεια).
  • Να είναι εμπορικά αξιοποιήσιμο (ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, σχέδιο μάρκετινγκ, συσκευασία, logistics, κλπ).
  • Να παρουσιάζει πλήρη συνοχή ως προς όλα τα παραπάνω κριτήρια.

Για να λάβει μέρος μια ομάδα στον διαγωνισμό θα πρέπει να έχει στείλει τον Τεχνικό Φάκελλο, ταχυδρομικά (3 αντίγραφα +cd ή dvd), το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013. Στη συνέχεια θα πρέπει να στείλει τον Αναλυτικό Τεχνικό Φάκελο γραμμένο στα Αγγλικά έως την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τον κανονισμό του Διαγωνισμού.

Τα βραβεία θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013.

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τον Τεχνικό Φάκελο και τον Αναλυτικό Τεχνικό Φάκελο:

Ταχυδρομικά

Στα γραφεία του ΣΕΒΤ, Αγίας Σοφίας 21, ΤΚ 154 51, Νέο Ψυχικό (τηλ: 210 6711177 - 6723215, fax: 210 6711080) με την ένδειξη "ΣΕΒΤ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ECOTROPHELIA2013". Σφραγίδα ταχυδρομείου έως και 5/4/2013, ώρα 18:00 και έως 15/7/2013, ώρα 18:00 αντίστοιχα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΣΕΒΤ (www.sevt.gr) ή επικοινωνήστε με τη Δρ Φ. Σάλτα (Τ: 210 6711177, 6723215, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ).


Συνημμένα Αρχεία:


Βρίσκεστε Εδώ: Νέα & Ανακοινώσεις - ECOTROPHELIA 2013

Επικοινωνία

Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

  • Τηλέφωνο : 26510 0 7278
  • Fax: 26510 0 9295
  • Email: dasta@uoi.gr
  • Διεύθυνση: Πανεπιστημιούπολη, Τ.Κ. 451 10 Ιωάννινα