• Δημιουργία Λογαριασμού

    Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΑΣΤΑ συγκεντρώνει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες όλων των γραφείων της.

     

    Ως χρήστης, είτε είστε φοιτητής ή απόφοιτος, είτε εκπροσωπείτε κάποια επιχείρηση ή φορέα, στο ΟΠΣ της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το προφίλ σας και προτιμήσεις σας και να αξιοποιείτε το σύνολο των υπηρεσιών μας μέσα από μια ενιαία και προσωποποιημένη εμπειρία

     

    Αν είστε Φοιτητής/ Απόφοιτος εγγραφείτε εδώ

     

Ακολουθήστε μας

FeedFaceBookTwitter

Ημέρες Σταδιοδρομίας 2013

Παρασκευή, 23 Νοέμβριος 2012 12:17

Οι Ημέρες Σταδιοδρομίας είναι ιδιαίτερα σημαντικές εκδηλώσεις εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ειδικότερα οι "Ημέρες Σταδιοδρομίας 2013" επιδιώκουν να φέρουν σε επαφή τους φοιτητές και απόφοιτους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τον κόσμο της αγοράς εργασίας και της επιχειρηματικότητας μέσα από ένα πλέγμα δραστηριοτήτων ενημέρωσης, εκπαίδευσης και δικτύωσης  και  φέτος αποσκοπεί στα εξής:

  • Ενίσχυση της συνεργασίας της ΔΑΣΤΑ με τους φορείς απασχόλησης
  • Εκπαίδευση φοιτητών αποφοίτων σε θέματα δικτύωσης και διαχείρισης της σταδιοδρομίας τους
  • Ενημέρωση των φοιτητών και αποφοίτων για τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική  και ξένη αγορά και συμμετέχουν στην εν λόγω εκδήλωση
  • Δημιουργία ευκαιριών γνωριμίας και δικτύωσης μεταξύ των φοιτητών αποφοίτων που αναζητούν εργασία με τα στελέχη των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης
  • Ενημέρωση φοιτητών αποφοίτων για την εργασία στο εξωτερικό
  • Προβολή των δραστηριοτήτων των συμμετεχουσών επιχειρήσεων στους συμμετέχοντες αλλά και στο ευρύτερο κοινό

Οι "Ημέρες Σταδιοδρομίας 2013" διαρκούν τρεις ημέρες και περιλαμβάνουν τα εξής:

Πρώτη Ημέρα 1/4/2013

"Εργαστήρια Σύνδεσης με την αγορά εργασίας"
Θα πραγματοποιηθούν Ομαδικά Εργαστήρια Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας από εξειδικευμένους συμβούλους καριέρας προσκεκλημένους του Γραφείου Διασύνδεσης της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας .

"Βραβεία Επιχειρηματικότητας"
Τα Βραβεία Επιχειρηματικότητας αποτελούν την τελική φάση του Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας που οργανώνει η Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας.
Στο Διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες φοιτητών που παρακολούθησαν τα μαθήματα επιχειρηματικότητας (στα Ιωάννινα και το Αγρίνιο), ενώ στην τελική φάση θα συμμετέχουν οι  επικρατέστερες ιδέες/σχέδια (σε σχέση με το βαθμό πληρότητας, καινοτομίας, εφικτότητας, βιωσιμότητας). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνει η παρουσίαση των ιδεών/σχεδίων αυτών καθώς και η βράβευση των καλύτερων από επιτροπή αποτελούμενη από μέλη προερχόμενα από τον επιχειρηματικό κόσμο.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης "Βραβεία Επιχειρηματικότητας" θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι με θέμα "Ξεπερνώντας τα εμπόδια της επιχειρηματικότητας".

Δεύτερη Ημέρα (2/4/2013)

"Ημέρα Δικτύωσης"
Αρχικά θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι με θέμα: «Δεξιότητες και Γνώσεις που αναζητά η Ελληνική και Διεθνής Αγορά Εργασίας». Στη συνέχεια οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώσουν συνοπτικά το κοινό, φοιτητές και απόφοιτους του Π.Ι. για (ι) τις δραστηριότητές τους, (ιι) τα προσόντα που αναζητούν στα στελέχη τους και (ιιι) τη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής που ακολουθούν, όταν αναζητούν προσωπικό. Επισημαίνεται ότι οι παρουσιάσεις των επιχειρήσεων θα μεταδοθούν ζωντανά στον ιστότοπο του Π.Ι. Τέλος, θα πραγματοποιηθούν Συνεντεύξεις Δικτύωσης των φοιτητών-αποφοίτων με τα στελέχη των επιχειρήσεων.

Τρίτη ημέρα (3/4/2013)

"Εργασία στο Εξωτερικό"
Η τρίτη ημέρα αφορά την εργασία στο εξωτερικό, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης  για τους τρόπους αναζήτησης εργασίας στην Ευρώπη και τις τάσεις της αγοράς εργασίας σε αυτήν.

Οι εκδηλώσεις οργανώνονται με την υποστήριξη του Επιστημονικού & Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου.

Σχετικά Αρχεία:

 

Βρίσκεστε Εδώ: Νέα & Ανακοινώσεις - Ημέρες Σταδιοδρομίας 2013

Επικοινωνία

Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

  • Τηλέφωνο : 26510 0 7278
  • Fax: 26510 0 9295
  • Email: dasta@uoi.gr
  • Διεύθυνση: Πανεπιστημιούπολη, Τ.Κ. 451 10 Ιωάννινα