• Δημιουργία Λογαριασμού

    Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΑΣΤΑ συγκεντρώνει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες όλων των γραφείων της.

     

    Ως χρήστης, είτε είστε φοιτητής ή απόφοιτος, είτε εκπροσωπείτε κάποια επιχείρηση ή φορέα, στο ΟΠΣ της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το προφίλ σας και προτιμήσεις σας και να αξιοποιείτε το σύνολο των υπηρεσιών μας μέσα από μια ενιαία και προσωποποιημένη εμπειρία

     

    Αν είστε Φοιτητής/ Απόφοιτος εγγραφείτε εδώ

     

Ακολουθήστε μας

FeedFaceBookTwitter

Μελέτη Σταδιοδρομίας Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων [Κύμα ΙΙ και ΙΙΙ].

Τρίτη, 18 Σεπτέμβριος 2012 08:43

Ειδικότερα, στους στόχους του ερευνητικού σχεδίου περιλαμβάνονται η καταγραφή και ανάλυση:

  • Tης ακαδημαϊκής πορείας των αποφοίτων, με αφετηρία τις επιλογές τους στις γενικές εξετάσεις, την αποτίμηση των σπουδών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καθώς επίσης και τη συμμετοχή τους σε μεταπτυχιακές σπουδές.
  • Tης επαγγελματικής πορείας και της παρούσας εργασιακής τους κατάστασης. Αναφορικά με τον συγκεκριμένο στόχο θα εξεταστούν οι μέχρι την περίοδο συλλογής του ερευνητικού υλικού επαγγελματικές εμπειρίες των αποφοίτων, με έμφαση στην πρώτη σημαντική απασχόληση και την απασχόληση κατά την περίοδο διεξαγωγής της έρευνας, το είδος της εργασιακής σχέσης, η συνάφεια της απασχόλησης με το αντικείμενο σπουδών, οι οικονομικές απολαβές, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της απασχόλησης κ.ά.
  • Tης κατάστασης των ανέργων και μη ενεργών εργασιακά αποφοίτων.

Πρόκειται για επαναληπτική έρευνα, καθώς έχει προηγηθεί αντίστοιχη μελέτη για τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων των ετών 1997-2000 (Κύμα Ι).

Η συλλογή του ερευνητικού υλικού θα πραγματοποιηθεί μέσω δομημένων τηλεφωνικών συνεντεύξεων, με τη συνδρομή ειδικής εφαρμογής CATI (Computer-Αssisted Τelephone Ιnterviewing), το διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2012.

Για τις ανάγκες της συλλογής έχουν επιλεγεί 4 επόπτες και 34 συνεντευκτές (όλοι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), οι οποίοι έχουν καταρτιστεί ειδικά για την έρευνα. Η μέση διάρκεια της συνέντευξης ανέρχεται στα 12.5 λεπτά της ώρας. Το όλο εγχείρημα υπόκειται στους κανόνες της ηθικής και επιστημονικής δεοντολογίας και λαμβάνονται μέτρα διασφάλισης των ερωτώμενων αναφορικά με τη συλλογή και διαχείριση των προσωπικών τους δεδομένων, σε συνεργασία με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Επιστημονικός Υπεύθυνος είναι ο κ. Αναστάσιος Εμβαλωτής, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. )

 

Βρίσκεστε Εδώ: Νέα & Ανακοινώσεις - Μελέτη Σταδιοδρομίας Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Επικοινωνία

Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

  • Τηλέφωνο : 26510 0 7278
  • Fax: 26510 0 9295
  • Email: dasta@uoi.gr
  • Διεύθυνση: Πανεπιστημιούπολη, Τ.Κ. 451 10 Ιωάννινα